Už ste ich toľkokrát piekli, ale stále neviete prísť na to, ako je možné, že sa stehná pekne neoddelia od kosti samé a bez toho aby ste posledné kúsky mäsa dolovali z kosti vy? V tomto článku vám ukážeme spôsob prípravy pečených stehien, ktorý si hneď zamilujete a iní používať nebudete. Tento spôsobom môžete kľudne použiť aj pre samotné kura.
Ako na to?

Poďme si zhrnúť ako vyzerá zvyčajný nedeľný obed v slovenskej rodine. Od rána sa varí vývar, pečie sa kura alebo kuracie stehná v rúre a rodina hladná už od 12.00 sedí pri stole a čaká, kedy bude všetko hotové. Mäso z vývaru dostáva pes, pretože vaša rodina chce vývar len so zeleninou a vy počítate škody, ktoré akurát zjedol váš domáci miláčik. V recepte, ktorý vám predstavíme, sa ujdú vášmu domácemu miláčikovi maximálne chrupavky z kostí a členovia vašej rodiny budú doslova očarený jemnosťou a chutnosťou kuraťa, ktoré majú akurát na stole. Pri tomto recepte začíname tak ako zvyčajne, začneme pripravovať vývar, do vývaru vložíme kuracie stehná v celku a pokračujeme v štandardnej príprave. Približne po hodinke si nachystáme na vymastený plech zemiaky, okoreníme ich korením na americké zemiaky, podlejeme trochou vody, zabalíme do alobalu a vložíme do rúry aby sa nám pomalinky piekli. Po dvoch hodinách vyberieme z vývaru kuracie stehná, ktoré dochutíme tak ako zvyčajne pečené kura dochucujete, uložíte ich na plech, kde sa pečú americké zemiaky, položíte na každé kura plátok masla a vložíte do rúry na približne hodinu. Kura počas pečenia podlievame výpekom, ak nemáte výpeku dostatok, môžete ich polievať kuracím vývarom. Tým, že budete kuracie stehná prelievať, docielite vynikajúcu chuť a zaručenú chrumkavosť ich kože. Takto pripravené kura, ktoré najprv prešlo varou vývaru a následne bolo zapečené sa vám bude samé oddeľovať od kosti a jeho lahodná chuť vás očarí natoľko, že inak ho už pripravovať ani nebudete. A ďalšia výhoda? Neplytváte, pretože mäso, ktoré by inak skončilo v žalúdku vášho miláčika, prípadne v koši, použijete na prípravu hlavného jedla. Čo je však veľmi dôležité pri konzumácia kuracieho mäsa je to, aby kura, ktoré konzumujete bolo z kvalitného chovu a následne kvalitne pripravené na zamrazenie a na následný predaj. Iba kvalitné kura odovzdá vášmu organizmu to čo pre zdravý život potrebujete. V prípade, že máte záujem o kvalitné kura, určite sa obráťte na internetové stránky spoločnosti https://www.kurakralovske.sk/.