Lahodné pečené kuracie stehná s americkými zemiakmi

Kura je obľúbený pokrm

Už ste ich toľkokrát piekli, ale stále neviete prísť na to, ako je možné, že sa stehná pekne neoddelia od kosti samé a bez toho aby ste posledné kúsky mäsa dolovali z kosti vy? V tomto článku vám ukážeme spôsob prípravy pečených stehien, ktorý si hneď zamilujete a iní používať nebudete. Tento spôsobom môžete kľudne použiť aj pre samotné kura.

Ako na to?

Kura počas diéty je ideálne
Príprava kuraťa nezaberie veľa času

Poďme si zhrnúť ako vyzerá zvyčajný nedeľný obed v slovenskej rodine. Od rána sa varí vývar, pečie sa kura alebo kuracie stehná v rúre a rodina hladná už od 12.00 sedí pri stole a čaká, kedy bude všetko hotové. Mäso z vývaru dostáva pes, pretože vaša rodina chce vývar len so zeleninou a vy počítate škody, ktoré akurát zjedol váš domáci miláčik. V recepte, ktorý vám predstavíme, sa ujdú vášmu domácemu miláčikovi maximálne chrupavky z kostí a členovia vašej rodiny budú doslova očarený jemnosťou a chutnosťou kuraťa, ktoré majú akurát na stole. Pri tomto recepte začíname tak ako zvyčajne, začneme pripravovať vývar, do vývaru vložíme kuracie stehná v celku a pokračujeme v štandardnej príprave. Približne po hodinke si nachystáme na vymastený plech zemiaky, okoreníme ich korením na americké zemiaky, podlejeme trochou vody, zabalíme do alobalu a vložíme do rúry aby sa nám pomalinky piekli.  Po dvoch hodinách vyberieme z vývaru kuracie stehná, ktoré dochutíme tak ako zvyčajne pečené kura dochucujete, uložíte ich na plech, kde sa pečú americké zemiaky, položíte na každé kura plátok masla a vložíte do rúry na približne hodinu. Kura počas pečenia podlievame výpekom, ak nemáte výpeku dostatok, môžete ich polievať kuracím vývarom. Tým, že budete kuracie stehná prelievať, docielite vynikajúcu chuť a zaručenú chrumkavosť ich kože. Takto pripravené kura, ktoré najprv prešlo varou vývaru a následne bolo zapečené sa vám bude samé oddeľovať od kosti a jeho lahodná chuť vás očarí natoľko, že inak ho už pripravovať ani nebudete. A ďalšia výhoda? Neplytváte, pretože mäso, ktoré by inak skončilo v žalúdku vášho miláčika, prípadne v koši, použijete na prípravu hlavného jedla. Čo je však veľmi dôležité pri konzumácia kuracieho mäsa je to, aby kura, ktoré konzumujete bolo z kvalitného chovu a následne kvalitne pripravené na zamrazenie a na následný predaj. Iba kvalitné kura odovzdá vášmu organizmu to čo pre zdravý život potrebujete. V prípade, že máte záujem o kvalitné kura, určite sa obráťte na internetové stránky spoločnosti https://www.kurakralovske.sk/.