Tradičné slovenské jedlá

Makove sulance a ich nenáročná príprava

Slovensko je preslávené viacerými vecami. Medzi tie najdôležitejšie možno považovať to, že má naša krajina k dispozícií bohatú prírodu, ktorá má rozhodne čo ponúknuť. Nezaostáva ani kultúra a história a v neposlednom rade ani kuchyňa. Práve kuchyňa je to, čo nás preslávilo prakticky po celom svete. Ak príde na územie Slovenska zahraničná návšteva, prvé čo sa chystáme je to, čím návštevu pohostiť. Medzi tradičné jedlá, s ktorými potešíte každú návštevu patria napríklad makove sulance alebo bryndzové halušky, na ktorých si pochutí určite každý.

Na čom si zahraničná návšteva zaručene pochutí?

Makove sulance a ich história
Tradičná chuť makových šúľancov

Na území Slovenska nájdeme mnoho surovín, ktoré sa v národnej kuchyni vyskytujú na pravidelnej báze. Slovensko je preslávené napríklad aj tým, že sa tu vo veľkom pestuje kapusta. A práve tá predstavuje obľúbenú prílohu ku viacerými jedlám. Za tradičný pokrm, ktorý sa varí z kapusty, možno považovať napríklad kapustové fliačky, klasickú kapustnicu alebo dusenú kapustu, ktorá sa používa ako obľúbená príloha napríklad k pečenému mäsu. Ďalším jedlom, ktorým návšteva rozhodne nepohrdne sú napríklad aj bryndzové halušky. Bryndza predstavuje potravinársky výrobok, ktorý nájdeme len v obmedzenom počte krajín. Avšak na území Slovenska sa jej používanie v kuchyni ustálilo, vďaka čomu vzniklo mnoho chutných pokrmov. Jedným z najznámejších sú bryndzové halušky, ktoré sa varia priamo z bryndze. Čo to vlastne bryndza je, je náročné vysvetliť zahraničným návštevám, nakoľko sa na území ich krajiny nemusí vyskytovať. Jedná sa však o veľmi chutný pokrm, ktorý sa vyrába z ovčieho mlieka. Aj keď má mnoho ľudí k mlieku ako takému odpor, práve bryndza je veľmi chutná. Okrem toho tiež za obľúbený mliečny výrobok, s ktorým sa na území Slovenska stretneme relatívne často, považuje žinčica, ktorá je charakteristická svojou nezameniteľnou chuťou. Hodí sa práve k takým pokrmom, ako sú napríklad bryndzové halušky alebo nemenej obľúbené pirohy. Okrem toho je Slovensko charakteristické aj pivom. Dnes už na trhu nájdeme mnoho lokálnych značiek, ktoré sú svojou chuťou nezameniteľné. Ak teda chcete potešiť chuťové poháriky vašej zahraničnej návštevy niečím dobrým, na pivo určite nezabudnite! Ak aj vás zaujíma, ako si rýchlo a jednoducho pripraviť klasické slovenské recepty, ste na správnej adrese! Navštívte stránku https://www.sweet-family.sk/, kde nájdete mnoho praktických receptov, a to napríklad aj na makové šúľance alebo bryndzové halušky. Je len a len na vás, o aký typ pokrmu máte záujem a aké sú vaše preferencie. Doprajte si aj vy chutný pokrm!

You Might Also Like